sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Sitruuna-marenkipiirakka

Heippa! Pääsiäisenä tekee mieli leipoa jotain raikasta, kirpeää ja keltaista - eli toisin sanoen, sitrushedelmät pääsevät päärooliin kevään makeissa tarjottavissa. Niin on tässäkin vegaanisessa sitruunapiirakassa, jota päällystää kikherneiden säilykeliemestä tehty marenki. ''Mitä tässä oikein on? Ihan täydellistä!'', ''Ihana yhdistelmä kirpeää ja makeaa'', ''Koukuttavan hyvää'',..
Käytin täytteeseen Dronningholmin sitruunan makuista Täyttistä, joka on sattumoisin vegaanista. Päälle reilu kerros munatonta marenkia (joka muistuttaa kaikin puolin tavallista marenkia) ja pohjaksi rapeaa murotaikinaa. Tässä on resepti, jolla hurmaa pääsiäisen ajan vieraat! ;-)
Sitruuna-marenkipiirakka
(8-10 annosta)

Pohja
125 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
ripaus suolaa
n. 2 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte
1 prk Dronningholmin Täyttistä, sitruuna
1 prk (125 g) Yosa kaurajogurttia, sitrus
1 prk kaurafraichea, Oatly
2 rkl perunajauhoja
Marenki
1 dl kikherneiden säilykelientä
1 dl sokeria

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää loput aineet ja sekoita. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä jääkaappiin tekeytymään sillä aikaa, kun valmistat täytteen.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja levitä tasaisesti vuokaan pohjan päälle. Paista 200 asteessa sen aikaa, kun valmistat marengin.

Vaahdota kikherneiden säilykeliemi kuohkeaksi ja napakaksi samaan tapaan kuin valmistaisit valkuaisista marenkia. Lisää sokeri ja vaahdota, kunnes marenki on tasaista, kuohkeaa ja kiiltävää. Lusikoi pussiin, leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota täytteen päälle. Paista 150 asteessa vielä n. 45-1 tunti. Tarkkaile, ettei marenki ruskistu paiston aikana! Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti