sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Raakabrowniet

Moikka! Karita Tykän Raakaa ja makeaa -kirjassa on raakabrownieiden ohje, jota olen halunnut kokeilla jo ties miten pitkään. Vasta nyt päädyin kauppaan ostamaan aineet ja resepti onnistui niin hyvin, että se piti jakaa blogin puolelle. :-)
Raakabrownieihin tulee vain kolmea ainetta: taateleita, pähkinöitä ja raakakaakaojauhetta. Nämä täyteläisen suklaiset palat ovat vegaanisia, sokerittomia ja jauhottomia, mutta sitä ei mausta huomaa. Taikinaa voi muokata lisäämällä vaikkapa appelsiininkuoriraastetta tai lakritsijauhetta. Vain mielikuvitus on rajana. Raakabrownieiden teko on nopeaa ja helppoa, kunhan omistaa tehokkaan tehosekoittimen.
 Raakabrowniet
(12 pientä)

2 ½ dl kuivattuja taateleita liotettuna
2½ dl saksan- tai pekaanipähkinöitä
4 rkl raakakaakaojauhetta
Koristeluun
12 saksanpähkinää

 Liota taateleita muutaman tunnin ajan pienessä vesimäärässä.
Jauha pähkinät hienoksi tehosekoittimessa. Älä kuitenkaan jauha liikaa, ettei pähkinöistä aja irrota öljyä. Lisää kaakaojauhe ja taatelit. Anna laitteen käydä, kunnes seos on tasaista. Taikinaan saa jäädä hieman purutuntumaa. 

Leivinjauhota nelikulmainen vuoka (saa olla aika pieni). Levitä taikina vuokaan. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa.

Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi suupaloiksi. Koristele palat saksanpähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti