sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Mausteinen banaani-tiikerikakku

Heippa! Tämä kakku sai alkunsa eräänä iltana, kun teki mieli leipoa jotain helppoa ja nopeaa hedelmäkorin tummuneista banaaneista. Hetken mielijohteesta mausteinen kakku sai suklaiset raidat, joten lopputuloksena oli mausteisen banaani- ja suklaisen tiikerikakun sekoitus. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Tämä kakku keräsi kehuja kaikilta sitä maistaneilta, sillä se oli sopivan mausteinen ja uskomattoman mehevä! ;-)
 Mausteinen banaani-tiikerikakku

4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
1,5 tl kanelia
ripaus suolaa
2 tummaa banaania
2,5 dl soijajogurttia
1,25 dl margariinisulaa
Raidat
1/2 dl kaakaojauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit toisessa kulhossa esim haarukalla. Sekoita banaanimurskaan soijajogurtti ja margariinisula. Kääntele lopuksi sekaan kuivat aineet. Ota taikinasta toiseen kulhoon 1/3 ja sekoita siihen kaakaojauhe. 
Lusikoi taikinoita vuorotellen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Kääntele taikinoita varovaisesti sekaisin haarukalla. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun maustua rauhassa ainakin seuraavaan päivään. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti