torstai 7. helmikuuta 2019

Runeberginkakku

Käsi ylös, kenen muistot runebergintortuista ovat ne koulun kuivat käntykät, joiden päällä on minimaalinen nokare hilloa? Elin vuosia siinä uskossa, etten pidä runebergintortuista, kunnes maistoin tällä ohjeella tehtyä versiota. Eikö runebergintortun kuulukaan olla kuiva ja mauton? Voiko se oikeasti olla mehevä ja täynnä makua? Tämä postaus tulee hieman myöhässä, mutta haluankin kannustaa myös niitä, joilla on huonot muistot koulun runebergintortuista, kokeilemaan tätä!
Tein runebergintortut tällä kertaa kakun muotoon, sillä sen tekeminen on paljon vaivattomampaa ja lopputulos on vähintään yhtä näyttävä. Niin ja tämän reseptin salaisuus on tottakai mehevässä taikinassa ja runsaassa hillokuorrutuksessa, mitään säästelemättä. ;-)
 
Runeberginkakku
(8-10 palaa)

Taikina
250 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 prk (yht. 250 g) omenapilttiä tai -sosetta
3 dl vegaanisia pikkuleipiä murusteltuna (esim. Annas)
1 dl mantelirouhetta
1 dl korppujauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
Koristelu
vadelmahilloa
sokerikuorrutusta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Vatkaa joukkoon piltti. Yhdistä murut, vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi voidellun ja jauhotetun kakkuvuoan pohjalle. Paista 175 asteessa noin tunti ja jätä kakku tämän jälkeen jälkilämmölle uuniin. Voit pidentää tai lyhentää paistoaikaa riippuen siitä, tarttuuko kakun keskelle työnnettyyn tikkuun taikinaa. Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla, mikäli se tummuu liikaa. Anna jäähtyä ja kumoa.
Koristele kakku reilulla määrällä vadelmahilloa sekä sokerikuorrutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti