sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Helppoja naposteltavia juhliin

Heippa! Pidettiin viikonloppuna illanistujaiset, joihin leivoin vegaanisia nakkipiiloja ja pieniä suklaaleivoksia. Molempien valmistus on helppoa ja nopeaa, mutta suklaaleivokset vaativat hieman aikaa suklaan jähmettymiseen.
 
 Suklaaleivokset
(14-18 kpl koosta riippuen)

1 pkt (2 x 157 g) Oreo Double -täytekeksejä
1 prk (200g) vegaanista tuorejuustoa, Tofutti Creamy Smooth
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
1-2 levyä Pandan tummaa suklaata
maidontonta valkosuklaata
Lisäksi
Grillitikkuja

Murusta keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon muut aineet sähkövatkaimella. Muotoile taikinasta suunnilleen golfpallon kokoisia ympyröitä. Laita suklaan sulattamisen ajaksi pakkaseen. Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa. Kaada korkeaan lasiin ja dippaa keksipallot suklaaseen grillitikun avulla. Anna jähmettyä. Koristele pallot halutessasi sulatetulla maidottomalla valkosuklaalla.
Nakkipiilot
(kolme pellillistä)

2 pkt (2x 500 g) Sunnuntai lehtitaikinaa
2 pkt (2x 250 g) Bon Soya kasvisnakkeja
Öljyä

Ota taikinat sulamaan huoneenlämpöön. Kauli levyjä ohuemmiksi ja jaa palat kahteen osaan niin, että niistä tulee kolmioita. Leikkaa nakit puoliksi ja aseta yksi puolikas kolmion leveämpään päähän. Kääri taikina rullalle niin, että taikinan ohut reuna jää croissantin alle. Taita hieman päädyistä. Toista sama loppujen taikinoiden kohdalla. Voitele croissantit öljyllä tai öljy-vesisekoituksella. Paista 225 asteessa n. 10 min tai kunnes taikina on saanut hieman väriä.

Vinkki! 
Näitä kannattaa tehdä iso satsi kerralla ja laittaa osa pakkaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti