sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ruisleipä valmiiseen juureen

Mylläriltä tuli vähän aikaa sitten kauppoihin Ruisleipä-aines, jossa on valmiina juuri. Olen aikaisemmin tehnyt ruisleipää ilman juurta, joten halusin nähdä, onko lopputulos sen kanssa jotenkin erilainen. :-) Ruisleivän valmistus on helppoa (ainakin näin valmiilla juurella) - kunhan vaan malttaa antaa kunnolla aikaa kohotukselle!
 Ruisleipä valmiiseen juureen
(n. 3-4 varrasta tai 2 varrasta ja 2 peltiä pyöreitä leipäsiä)

9 dl vettä
25 g hiivaa
16,5 dl Myllärin ruisleipäainesta

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kohota lämpimässä paikassa peitettynä 60-80 minuuttia.

Muotoile taikinasta litteähköjä leipäsiä runsaasti jauhotetulla pöydällä. Kohota vielä 40-60 min. 

Paista 250 asteessa noin 40 min.
!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti