Raakaleivonnaisia olenkin tehnyt jo jonkun verran, mutta en ollut vielä kokeillut suklaisia leivonnaisia tai avocadon käyttämistä täytteessä. Lopputulos oli sen verran onnistunut, että jopa pähkinöitä, kookosta ja rusinoita inhoava veljeni kaapi tyytyväisenä annosvuoan tyhjäksi!
Raakaleivonnaiset sopivat ruoka-allergikoille ja useimpiin erityisruokavalioihin. Nämä raakakakut ovat vegaanisia, sokerittomia ja gluteenittomia.
Suklaaraakakakut
(neljä pientä tai yksi iso)
Pohja
2 dl cashewpähkinöitä
3 rkl vettä
1 dl rusinoita
½ dl raakakaakaojauhetta
2 rkl agavesiirappia
Täyte
1 keskikokoinen avocado
1½ dl cashewpähkinöitä
2 rkl vettä
1 dl kookosöljyä sulatettuna
ripaus suolaa
1 dl raakakaakaojauhetta
3 rkl agavesiirappia
Koristelu
raakakaakaojauhetta
vadelmia
Liota pähkinöitä yön yli. Rouhi pähkinät, rusinat ja vesi tehosekoittimella hienoksi. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vielä hetki.
Painele taikina pienten piirakkavuokien tai yhden isomman (18 cm:n) vuoan pohjalle ja reunoille. Anna tekeytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Halkaise avocado, irroita kivi veitsen terällä ja lusikoi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon.
Kaada tehosekoittimeen liotetut cashewpähkinät ja vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Lisää loput täytteen aineet ja anna tehosekoittimen pyöriä vielä hetki.
Kaada täyte vuokiin pohjien päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.
Koristele siivilöimällä pinnalle raakakaakaojauhetta, ja lisää halutessasi muutama vadelma.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti