sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Tattarisämpylät

Tattari on kotimainen vilja, jonka voimakasta makua osa inhoaa ja osa rakastaa. Ei nyt ehkä ihan Kekkosesta tai homejuustosta puhuta, mutta jotain sinne päin kuitenkin. :-D Tällä kertaa leivoin sämpylätaikinaan tattarihiutaleita ja rapeita kurpitsansiemeniä.
 Tattarisämpylät
(9 kpl)

1/4 pkt hiivaa
3 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl öljyä
3 dl tattarihiutaleita
5-6 dl vehnäjauhoja
½ dl kurpitsansiemeniä
Pinnalle
öljy-vesiseosta
kurpitsansiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Anna kohota liinan alla vähintään tunti.

Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreitä palloja. Voitele öljy-vesiseoksella ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Kohota 10-15 min.

Paista 200 asteessa n. 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti