maanantai 1. kesäkuuta 2015

Vegaaniset vaniljapullat

Heippa! Tässä olisi vielä yksi vegaaninen leivonnainen ennen, kuin siirryn taas valloittamaan uusia aloja leipomisessa. Oikeastaan näistä pullista tuli vegaanisia vähän vahingossakin: olin ostanut hiivaa ja kauramaitoa, joten jättämällä munan pois, sain niistä kätevästi vegaanisia. Munalla ei ole niin tärkeää roolia pullataikinassa, ettei sitä voisi jättää pois. Pullat saattavat kyllä kuivahtaa hieman munallisia nopeammin - jos nyt säilyvät lautasella niin pitkään! :-D Pullissa on perinteisen kaneli-kaakaotäytteen sijaan vaniljasokeria, jolloin lopputulos on hieman Dallaspulla-tyylinen.
  Vegaaniset vaniljapullat
(10- 12 kpl, koosta riippuen)
Taikina
2,5 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 dl tummaa ruokokidesokeria
½ pkt hiivaa
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
6-7 dl jauhoja
100 g margariinia sulatettuna (Keiju)
Täyte
maidotonta margariinia pehmennettynä/sulatettuna
2-3 rkl vaniljasokeria
Pinnalle
raesokeria
Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, sillä silloin pullat ovat mehevämpiä. Lisää lopuksi margariini. Alusta kimmoisaksi (n. 10 min).
Kohota liinan alla n. 40 min.
Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Kauli taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.  Levitä päälle margariinia ja vaniljasokeria. Rullaa levy napakaksi rullaksi.
Leikkaa rulla tasaisiksi paloiksi (10-12 palaa). Asettele palat siistimpi leikkauspinta ylöspäin muffinivuoan syvennyksiin. Kohota liinan alla n. 30 min. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti