torstai 6. elokuuta 2015

Vegaaninen mustikkapiirakka

Heippa! Tänä vuonna kerättiin ja saatiin mustikoita niin paljon, että pakkasesta riittää niitä pitkän talven varalle ja vielä mustikkapiirakankin voi leipoa ihan surutta. Vielä jos kerran kävisi keräämässä.. Mutta siis, siihen piirakkaan! Ensimmäisenä pahoittelen huonolaatuisia kuvia, jotka nappasin vaan kiireesti ulkosalla. Muutenkaan tämä piirakka ei ehkä ole ulkonäöltään kaikkein kaunein, sillä mustikoiden sekaan sujahti perunajauhoja vähän liian ronskein ottein.. Mutta hei, ei se makua haittaa! ♥
Jotenkin tuo pullapohjainen mustikkapiirakka tuo mieleen lapsuuden: kaikki ne kerrat, kun käytiin keräämässä mustikoita ja leivottiin niistä yhdessä piirakkaa. Ihania muistoja, joihin on mukava palata aina mustikkapiirakkaa leipoessa. ;-) Samalla päästään sitten taas yhteen ikuiseen ongelmaan: pulla- vai murotaikinapohjainen mustikkapiirakka? Ainakin meillä se ''perinteinen'' mustikkapiirakka tehdään pullataikinalla - ja tällä kertaa vieläpä vegaanisena!
 Vegaaninen mustikkapiirakka
(pellillinen)

Pohja
2, 5 dl manteli- tai soijamaitoa
½ pkt hiivaa
1 dl sokeria
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
6-7 dl jauhoja
100 g margariinia sulatettuna (esim. Keiju)
Päälle
200-400 g mustikoita
2 rkl perunajauhoja (ei niin paljon kuin itse käytin!)

Liota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Lisää margariinisula ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reinoilta. Kohota liinan alla n. 40 min.

Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina leivinpaperoidulle pellille. Kohota liinan alla n. 30 min. 

Sekoita kulhossa mustikat ja perunajauho. Levitä mustikat tasaisesti pohjan päälle. Paista 225 asteessa n. 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti