sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

50-luvun teemabileiden tarjottavat

Järjestin viikonloppuna juhlat 50-luvun tyyliin ja olihan tarjolla oltava teemaan sopivia herkkuja. Vieraina oli muutamia erikoisruokavalioita noudattavia, joten jo senkin takia päätin toteuttaa tarjottavat vegaanisina. Lupaan, että kelpaavat sekasyöjillekin!
Muffinit saivat mehevyytensä banaanimurskasta, joka toimii samalla myös hyvänä kananmunan korvikkeena. Taikinaan laitoin reilusti kaakaojauhetta ja tummasuklaasattumia. Päällä oli 50-luvun henkeen reilusti kuorrutetta ja tietenkin kirsikoita.
Hotdogsämpylöiden leipominen vie aikaa, mutta on ehdottomasti sen arvoista. Voittaa kaupan versiot sata nolla! Väliin laitoin soijanakkeja, ketsuppia ja sinappia. Aika yksinkertaisella linjalla mentiin siis, mutta kaikki hodarit katosivat parempiin suihin illan aikana. :-)
 Suklaahippumuffinit
(12-14 kpl)

3 dl mantelimaitoa
2 dl sokeria 
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaakaojauhetta
1 dl kaakaojauhetta
2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 banaania soseutettuna
150 g tummaa, maidotonta suklaata rouhittuna
Kuorrutus
1 prk (250 ml) Alpron vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl tomusokeria
Koristelu
kirsikoita

Sekoita kulhossa mantelimaito ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen margariinisulan kanssa. Sekoita lopuksi sekaan banaanit ja suklaarouhe.
Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 16-20 min koosta riippuen. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokerit. Laita kermavaahto pursotinpussiin ja pursota muffineiden päälle. Koristele kirsikoilla.
 
 Hot dog -sämpylät
(40 pientä tai 20 isoa)

5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 pkt hiivaa
12 dl vehnäjauhoja
50g huoneenlämpöistä maidotonta margariinia
1rkl suolaa
Täyte
2 pss soijanakkeja (Hälsans kök, pakaste)
sinappia, ketsuppia

Liota hiiva lämpimään mantelimaitoon. Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa 10-20 minuuttia . Anna taikinan levätä kulhossa 30 minuuttia. Jaa taikina 20 osaan, pyörittele niistä pitkulaisia sämpylöitä. Laita leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota huoneenlämmössä 1,5 tuntia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Halkaise jäähtyneet sämpylät poikittain. Halkaise myös soijanakit. Täytä hotdogit.

2 kommenttia:

  1. Entäs se juotava! Näytti ja kuulosti herkulliseslta. Tuleeko siitäkin ohjeistusta vielä? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan. Siihen tuli ihan vaan 2 pulloa Popple Stawberry Ice Cream -likööriä (yht. 1 litra), pieni pullo viinaa (0,35 l) ja 2 tlk mantelimaitoa (2 litraa). :-)

      Poista