sunnuntai 7. elokuuta 2016

Snickers-raakakakku

Kädet ylös nyt! En haluaisi kehua, mutta olen juuri kehitellyt lyömättömän raakakakun reseptin. Idea ei ole minun, sillä erilaisia versioita Snickers-raakakakuista on netti pullollaan. Oma reseptini syntyi kuitenkin pelkästään fiiliksen pohjalta - ja onneksi syntyikin, sillä tämä on paras koskaan tekemäni kakku! ;-)
Kakun pohjassa maistuvat mantelit, makea taateli ja täyteläinen suklaa. Täyte on puolestaan samettista ja pähkinäistä, sen hyydytysaineena toimii Psyllium ja maapähkinävoi. Psylliumista kirjoittelin jo aikaisemmin, ja sitä löytyy hyvin varustetuista kaupoista edulliseen hintaan. Koko komeuden kruunaa taateleista ja maapähkinävoista tehty kinuski, jota kannattaa valmistaa suosiolla kaksinkertainen määrä. Päälle vielä pähkinöitä ja ripaus suolaa. Kakku on tuhtia ja makeaa, joten pienikin pala riittää taltuttamaan makeanhimon. Valmistin omani 18 cm vuokaan.
Resepti on sokeriton, maidoton, viljaton ja vegaani.
 Snickers-raakakakku
 (5-8 palaa)

Pohja
10 taatelia (kivetöntä ja kuivattua)
100 g cashewpähkinöitä (liotettuna 1-2 h)
 2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
Täyte
1 prk kookosmaitoa jääkaappikylmänä
2 rkl psylliumia
2 dl sileää maapähkinävoita
3 taatelia
ripaus suolaa
Kinuski
5 taatelia (kivetöntä ja kuivattua)
2 rkl maapähkinävoita
½ dl vettä
Koristelu
maapähkinöitä
ripaus suolaa

Jauha tehosekoittimessa taatelit muutama kerrallaan. Lisää cashewpähkinät osissa, kunnes seos on tasaista. Pieni rouheisuus ei haittaa, sillä se tuo kakkuun purutuntumaa. Lisää loput aineet ja kieräytä tehosekoittimessa. Painele massa leivinpaperilla vuoratun, pienen irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle. 
Anna tekeytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Lusikoi tehosekoittimeen kookosmaidon jähmettynyt osa. Sekoita kulhossa psyllium ja kookosmaidon nestemäinen osa. Anna turvota hetki. Soseuta tehosekoittimessa kookosmaito, maapähkinävoi, taatelit ja suola. Anna laitteen käydä, kunnes koostumus on sileä. Lisää lopuksi psyllium ja sekoita. Kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa parin tunnin ajan.

Soseuta kinuskin aineet tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja ripottele pinnalle maapähkinät ja suola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti