sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Vegaaninen Härkispitsa

Moikka! Joko olette kokeilleet Härkistä? Meillä sitä on kulunut useampi pakkaus, ihan parin viime viikon sisällä. Härkiksen hyvä puoli on, että sitä on saatavilla runsaammin kuin toista saman kaltaista valmistetta, Nyhtistä. Kyseessä on siis kasvisvaihtoehto pulled porkille - joka tekee vaikutuksen vaikka vannoutuneeseen lihansyöjäänkin!
Kaverilla oli viikonloppuna juhlat, joihin vieraat toivat tarjottavia nyyttärihengessä. Mielessä oli pyörinyt pitkän aikaa idea Nyhtiksen tai Härkiksen soveltamisessa leivonnassa. Tässä pitsassa onkin reilusti Härkistä, vegaanista juustoraastetta ja vihanneksia. Katosivat parempiin suihin alta aikayksikön! Suosittelen testaamaan, vaikka kuvat eivät ehkä teekään tälle herkulle oikeutta. ;-)
  Vegaaninen Härkispitsa
(pellillinen)
Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
3- 3½ dl vehnäjauhoj
3 rkl öljyä
Täyte
1prk (390 g) tomaattimurskaa
1 pss (200 g) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
1 pkt (250 g) Härkistä 
Violifen pizzajuustoa raasteena
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa, mustapippuria
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot desi kerrallaan. Alusta lopuksi joukkoon öljy, ja anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kauli taikinasta ohut pellin kokoinen pohja leivinpaperin päällä. Nosta pellin päälle. Kohota peitettynä 15-20 min.
Levitä tomaattimurska pitsan päälle. Ripottele pinnalle vihannekset ja Härkis. Lisää juustoa maun mukaan. Ripottele pinnalle mausteet.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti