sunnuntai 6. elokuuta 2017

Mantelinen banaanileipä

Heippa! Mikä olisikaan parempi syy leipoa, kuin muutama tummunut banaani? Banaanileipä on amerikkalainen klassikko, jonka valmistus onnistuu vähällä vaivalla. Älkää antako nimen hämätä, sillä banaanileipä on makea kakku, joka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa pähkinävoilla siveltynä.
Mantelinen banaanileipä on mehevä herkku, johon mantelit tuovat rouheista purutuntumaa. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
 Mantelinen banaanileipä
(1 vuoka)

 1 pss (70 g) kuorellisia manteleita tai muita pähkinöitä
3-4 tummunutta banaania
 1½ dl sokeria
2 dl soijajogurttia, vanilja
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 tl kanelia
3 dl jauhoja

Rouhi mantelit karkeiksi paloiksi. Voit halutessasi jättää pähkinät pois, mutta ne tuovat leipään hyvää purutuntumaa ja rutkasti makua. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita soseeseen sokeri ja soijajogurtti. Ripottele pinnalle ruokasooda, suola ja kaneli. Lisää lopuksi taikinaan jauhot ja mantelit. 

Paista voidellussa vuoassa 175 asteessa noin tunti. Tarkista taikinan kypsyys tikulla. Peitä pinta tarvittaessa foliolla, jotta se ei tummu liikaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa lautaselle. Peitä foliolla ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti