sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Valkosulkaa-macadamiacookiet

Heippa! Perinteiset suklaahippucookiet ovat herkullisia, mutta valkosuklaan ja macadamiapähkinän yhdistelmää ei voita mikään. Dammenbergin maidoton valkosuklaa on ollut ahkerassa käytössä, ja keksin koko ajan uusia ideoita sen hyödyntämiseen.
Cookiesit ovat amerikkalaisia suurikokoisia keksejä, joissa on reiluja suklaasattumia ja entistä reilummin makua. Alkuperäinen resepti on Kinuskikissan käsialaa, mutta muokkasin siitä vegaanisen ja omiin tarkoituksiin sopivan. Yhtä kaikki, nämä herkkupalat katosivat parempiin suihin ennen, kuin ehti kissaa sanoa. ;-)
 Valkosuklaa-macadamiacookiet
(9 kpl)
 
125 g maidotonta margariinia½-1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 levy (70 g) maidotonta valkosuklaata (Dammenberg)
1 dl macadamiapähkinöitä
 
Sulata kattilassa margariini. Sekoita joukkoon sokerit. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi, puolita macadamiapähkinät. Sekoita taikinaan.

Muotoile taikinasta tasakokoisia palleroita leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa 10-8 min. Tarkkaile, ettei valkosuklaa tai pähkinät pääse tummumaan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti