maanantai 22. tammikuuta 2018

Mehevät suklaamuffinit

Heippa! En edes muista, milloin olisin edellisen kerran leiponut muffineita.. Lauantaina kaivoin kuitenkin muffinivuoan kaapista pölyttymästä ja lähdin metsästämään reseptiä, jonka toteuttamiseen löytyisi raaka-aineet ilman erillistä kauppareissua. Näiden muffinien resepti löytyi täältä ja päätyi pienin muutoksin varusteltuna sellaiseksi leivonnaiseksi, jota on tehtävä uudelleen. Ehkä jopa kokeilla maustaa täydellistä, suklaista taikinaa minttusuklaalla, chilillä tai appelsiinilla.. Oli miten oli, nämä suklaamuffinit katosivat parempiin suihin alta aikayksikön! Eli jos haluat voittaa vieraiden (tai miksei tuttujenkin) sydämet puolellesi, ota tämä resepti visusti talteen. ;-)
 Suklaamuffinit
(12 kpl)

1 tummunut banaani
1 levy (145 g) Pandan tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/3 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
1,5 dl soija- tai kauramaitoa
75 g maidotonta margariinia sulatettuna

Asettele muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin. Muussaa banaani ja rouhi suklaa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele joukkoon kasvimaito, banaanimurska, margariinisula ja suklaarouhe. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n 16 min. Tarkista kypsyys paistotikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti