perjantai 5. tammikuuta 2018

Mokkapalakakku

Heippa! Uskallan melkeinpä arvioida, että jokaisella 90-luvun lapsella on nostalgisia muistoja mokkapaloista. Kuitenkin tuota lapsuuden helppoa herkkua tulee leivottua yllättävänä harvoin. Uutena vuotena halusin tehdä jotain suklaista ja nopeaa tarjolle, ja ensimmäisenä mieleen tuli mokkapalat. Tämä versio on kuitenkin vielä entistä suklaisempi ja mehevämpi! Pahoittelut huonolaatuisista kuvista, jotka eivät tee tälle ylistetylle kakulle oikeutta. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Mokkapalakakku

Pohja
130 g (1 levy) Pandan tummaa suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
50 g maidotonta margariinia 
1 1/2 dl keitettyä kahvia
Kuorrute
130 g Pandan tummaa suklaata
1/2 dl keitettyä kahvia
2 rkl maidotonta margariinia
1 tl vaniljasokeria
noin 2 dl tomusokeria
Koristelu
vegaanisia strösseleitä

Sekoita kuivat aineet. Sulata rasva ja paloiteltu suklaa kattilassa.  Sekoita joukkoon kahvi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20-30 minuutin ajan, kunnes taikinaan työnnetty tikku pysyy kuivana. Anna jäähtyä.
Sulata kulhossa paloiteltu suklaa ja margariini. Lisää seoksen joukkoon lämmin keitetty kahvi ja vaniljasokeri. Sekoita ja lisää tomusokeria vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kun seos on jämäkkää, levitä kakun pinnalle. Koristele heti strösseleillä ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti