Seitanpiirakassa on pääroolissa Biona Organic -merkkiset marinoidut soijapalat, joita löytyy nykyään ainakin hyvin varustelluista K-ryhmän kaupoista. Kesäkurpitsa on tähän aikaan vuodesta edullista, joten vaikka kasvimaan sato odottaa vielä kypsymistään, löytyy sitä hyvään hintaan kaupoista.
Marjaisa kinuskikakku
(8-10 palaa)
Pohja
3 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
2 dl omenasosetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
3 dl vissyä
Täyte
350 g tuoreita mansikoita
2 dl tuoreita vadelmia
1 prk (2 dl) kauravispiä
1/2 tl vaniljajauhetta / 2 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
Kinuski
2 dl kauravispiä
2 dl fariinisokeria
Kuorrutus
2 prk (yht. 4 dl) kauravispiä
1/2 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
Sekoita sokeri, suola, öljy, omenasose ja vaniljajauhe. Anna tekeytyä 5 min. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää kahdessa osassa vuorotellen vissyn kanssa.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen (18 cm) ympyrään. Kokoa kolmas ympyrä muutamasta osasta (tämä tulee keskelle, eikä siis näy lopputuloksessa).
Viipaloi mansikat. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja lisää sokerit. Levitä 1/2 kermasta ensimmäisen kakkupohjan päälle. Asettele päälle 1/2 mansikoista ja vadelmista. Nosta kahdesta osasta koottu ympyrä päälle ja toista sama. Nosta kolmas osa kanneksi ja laita jääkaappiin kinuskin valmistamisen ajaksi.
Sekoita pinnoitetussa kattilassa kaurakerma ja fariinisokeri. Kuumenna ja anna kinuskin tekeytyä hiljalleen kuplien n. 20 min. Kinuski on valmista, kun seos on paksuuntunut aavistuksen verran. Voit tehdä vesitestin: pudota kylmään veteen tippa kinuskia ja jos se jähmettyy pisaraksi, kinuski on valmista. Lusikoi kakun päälle ja anna jähmettyä muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Vaahdota kauravispi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Levitä kakun reunoille ohut kerros kermaa ja lusikoi loput pursotinpussiin. Pursota kakun reunoille ja päälle kermaa ruusutyllalla. Anna tekeytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.
Seitan-kesäkurpitsapiirakka
Ihanat tarjottavat. Pitää kysyä tuosta ohjeen kinuskista, eli onko siis 2 dl fariinisokeria mitä käytit? Tuossa ohjeessa on vaniljasokeria. Laitoitko sitäkin makua antamaan?
VastaaPoistaKiitos! Hyvä, kun sanoit, kävin heti korjaamassa virheen. :-) Eli kinuskiin tulee tosiaan 2 dl fariinisokeria!
PoistaHei! Eikös sinulla ole se anoreksia yhä? Mitä pruukaat syödä silloin kun muut syö leivonnaisiasi ym?
VastaaPoistaHei. On joo. Riippuu vähän siitä, mitä on tarjolla. Pyrin kuitenkin maistamaan leivonnaisia aina silloin tällöin. :-)
PoistaYum, this dish looks incredibly delicious! I would love to try and make this sometime this week. Looks so tasty. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.
VastaaPoistaWorld of Animals
Thank you! Hope you like it as well ;-)
Poista