sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kirsikka-suklaajuustokakku

Heippa! Tämä viikonloppu onkin ollut erittäin kirsikkateemainen, sillä leivoin tämän juustokakun lisäksi myös oman pihan kirsikoista piirakan pakkaseen. :-) Voit halutessasi käyttää oman pihan kirsikoita, mutta lisää silloin sokerin määrää!
Tässä kakussa yhdistyy rapea suklainen pohja, mehevät kirsikat ja vaniljainen täyte. Kirsikoiden perkaamista lukuun ottamatta kakku syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla! Onneksi kirsikat saa puhdistettua käsiä sotkematta, kun käyttää apuna pientä lusikkaa. ;-)
 Kirsikka-suklaajuustokakku
(8-10 annosta)

Pohja
1 pkt (154 g) Oreo Brownie -keksejä
50 g maidotonta margariinia
Täyte
n. 400 g kirsikoita
1 pkt (n. 350 g) Silken tofua 
TAI 2 prk Sheesen maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristelu
kirsikoita, suklaata, oreoita tms.

Murusta keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita sulatettuun, jäähtyneeseen margariiniin. Painele leivinpaperilla vuoratun tai silikonisen irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle.

Pese ja halkaise kirsikat. Poista kivet esim. pienen lusikan avulla. 

Sekoita kulhossa soseutettu tofu /tuorejuusto, perunajauho ja sokerit. Kaada vuokaan pohjan päälle ja ripottele kirsikat kakun pinnalle. Voit myös halutessasi sekoittaa täytteen ja kirsikat. Paista 175 asteessa n. 40 min tai kunnes kakku tuntuu hyytyneen keskeltä. Tarkkaile, ettei pinta pala! Ota uunista lämmöt pois ja anna kakun tekeytyä jälkilämmössä. Muutoin kakun pinta saattaa haljeta!

Anna jäähtyä mielellään yön yli ja koristele tuoreilla kirsikoilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti