sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Isänpäiväbrunssin tarjottavat 2018

Heippa! Pahoittelut, että täällä on ollut hiljaisempaa, mutta on ollut niin paljon kiirettä, ettei keittiössä hääräämiselle ole juuri jäänyt aikaa. Tällä kertaa on luvassa kuitenkin useampi resepti kerralla, sillä järjestin taas perinteisen isänpäiväbrunssin.
Mustikka-kookos-vaniljasmoothie on täydellisen raikas ja silkkisen sileä smoothie, jossa maistuu myös pieni ripaus kardemummaa.
Banaanilettujen paistaminen onnistuu myös ilman munaa! Resepti on täältä. Alkuperäisessä reseptissä ei käytetty lainkaan vehnäjauhoja, mutta meiltä löytyi kaapista vain pussin jämät kikhernejauhoista, joten jouduin vähän soveltamaan. Jos kuitenkin haluat viljattomat letut, niin korvaa reseptin vehnäjauhot kikhernejauhoilla. :-)
Hummusta tein ensimmäistä kertaa, sillä kuulin sen olevan helppoa. Löysin reseptin täältä ja sen tekemiseen meni korkeintaan pari minuuttia. Hummus säilyy jääkaapissa suljetussa rasiassa melko pitkään.
 Mustikka-kookos-vaniljasmoothie
(3 annosta)

1 pss (200 g) kotimaisia pakastemustikoita
1 prk (500 g) Alpron kookosjogurttia
ripaus kardemummaa
1 tl vaniljasiirappia tai vaniljasokeria

Kaada tehosekoittimen kulhoon kaikki smoothien aineet ja surauta sileäksi. Kaada laseihin ja tarjoile.
Banaaniletut
(6-8 lettua)

3 tummunutta banaania
1 1/2 dl kikhernejauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3-4 dl kasvimaitoa

Muussaa banaanit. Lisää kikherne- ja vehnäjauhot. Lisää haluamasi määrä kasvimaitoa riippuen siitä, miten paksuja lettuja haluat. Omiini käytin suunnilleen 3 1/2 dl mantelimaitoa. Paista pannulla öljytilkassa. Tarjoile esim. marjojen ja maapähkinävoin kanssa.

Hummus
(n. 3 dl)

1 prk (290 g) valmiita kikherneitä, GoGreen
2 tl valkosipulijauhetta (tai kaksi valkosipulin kynttä)
 4 rkl sitruunamehua
1 rkl juustokuminaa
suolaa, pippuria
n. 1,5 dl vettä
öljyä

Soseuta tehosekoittimessa valutetut kikherneet, valkosipulijauhe, sitruunamehu, juustokumina, suola, pippuri ja vesi. Lusikoi kannelliseen rasiaan ja kaada päälle öljyä. Tarjoile esim. ruisleivän ja tuoreiden vihannesten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti