torstai 18. huhtikuuta 2013

Toffee-mustikkajäätelö

Mielessä on ollut jo pitkään ajatus jäätelön teosta, mutta olen elätellyt hirmuisia kauhukuvia siitä, kuinka vaikeaa se on ilman jäätelökonetta.. Ajatus ehti jo melkein unohtua, kunnes törmäsin hyvän kuuloiseen - ja ennen kaikkea ilman toistuvaa jäädyttämistä ja vatkaamista toteutettavaan - mustikkajäätelöreseptiin  raspberricupcakesissa. Lopputulos meni uskottavasti ''oikeasta'' jäätelöstä, ja toteutus oli helppoa ja vaivatonta! :-) Tällä reseptillä täytyy varmaan kokeilla joitain muitakin variaatioita.. ♥



 Toffee-mustikkajäätelö
(n. 1-1,5 litraa)

250 g tuoreita tai pakastettuja mustikoita
 puolikkaan sitruunan mehu
 3-4 rkl sokeria (maun mukaan)
2,5 dl vispikermaa
395 g (1 prk) karamelisoitua kondensoitua maitoa
Tarjoilu
kinuskikastiketta

Sekoita pinnoitetussa paistokasarissa (pestyt) mustikat, sitruunamehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes mustikat alkavat pehmenemään. Jatka keittämistä 5-10 minuuttia samalla muussaten mustikoita haarukalla. Seoksen paksuuntuessa siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä. Siirrä sitten täytteen teon ajaksi pakastimeen.

Vaahdota kerma suuressa kulhossa ilmavaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan kondensoitu maito esimerkiksi nuolijalla. Kaada 1,5 litran vetoiseen vuokaan ja kaada päälle mustikkaseos. Sekoita pitkällä tikulla varovaisesti niin, että vaahto ja mustikat sekoittuvat toisiinsa vain osittain. Pakasta yön yli ja tarjoile esimerkiksi kinuskikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti