Toffee-mustikkajäätelö
(n. 1-1,5 litraa)
250 g tuoreita tai pakastettuja mustikoita
puolikkaan sitruunan mehu
3-4 rkl sokeria (maun mukaan)
2,5 dl vispikermaa
395 g (1 prk) karamelisoitua kondensoitua maitoa
Tarjoilu
kinuskikastiketta
Sekoita pinnoitetussa paistokasarissa (pestyt) mustikat, sitruunamehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes mustikat alkavat pehmenemään. Jatka keittämistä 5-10 minuuttia samalla muussaten mustikoita haarukalla. Seoksen paksuuntuessa siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä. Siirrä sitten täytteen teon ajaksi pakastimeen.
Vaahdota kerma suuressa kulhossa ilmavaksi vaahdoksi. Kääntele sekaan kondensoitu maito esimerkiksi nuolijalla. Kaada 1,5 litran vetoiseen vuokaan ja kaada päälle mustikkaseos. Sekoita pitkällä tikulla varovaisesti niin, että vaahto ja mustikat sekoittuvat toisiinsa vain osittain. Pakasta yön yli ja tarjoile esimerkiksi kinuskikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti