sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Mokkamacaronsit

Olen tehnyt macaronseja nyt kuusi kertaa, joista viimeisellä en enää pelännyt mahdollista katastrofia. Tietysti seurasin ohjeita tarkasti, enkä luistanut mittaamisesta tai siivilöimisestä (jotka ovat avainroolissa, mikäli haluaa varmasti onnistuneen lopputuloksen), mutta muuten otin rennosti. Näistä tulikin ehkä parhaimmat aikaansaannokseni - vaikka tuosta rakenteesta ei ihan täydellisen tasainen tullutkaan! Katosivat muuten silmänräpäyksessä vierailijoiden suihin! :>

 
 
Mokkamacaronsit
(n. 20 kpl koosta riippuen)
 
Kuoret
100 g mantelijauhetta
110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
4 rkl sokeria
200 g tomusokeria
1-2 tippaa mokka-aromia
1 rkl kaakaojauhetta
Täyte
1 dl kuohukermaa
50 g suklaata
2 tippaa mokka-aromia
2 rkl kaakaojauhetta
 
Mittaa aineet tarkasti. Sekoita keskenään tomusokeri sekä mantelijauhe, ja siivilöi ne mahdollisten paakkujen välttämiseksi. Vaahdota valkuaisia niin, että marenki alkaa muodostumaan. Lisää sitten sokeri lusikka kerrallaan ja vatkaa, kunnes marenki on paksua, kiinteää ja kiiltävää.
 
Lisää tässä vaiheessa mokka-aromi.
 
Sekoita manteli-tomusokeriseos ja kaakaojauhe siivilällä marengin joukkoon varovaisesti nuolijalla käännellen.
 
Pursota isolla pyöreäpäisellä tyllalla noin 2 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja. Pidä tyllaa pursottaessa kohtisuorassa paperiin. Kopauta peltiä muutaman kerran pöytään, jotta saat pois mahdolliset ilmakuplat.
Anna leivosten pinnan jähmettyä tunnin ajan. Paista macaronseja 150 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä.
 
Sekoita kattilassa suklaa ja kerma, kuumenna hetki miedolla lämmöllä. Lisää mokka-aromi ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ennen macaronsien täyttämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti