sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Valkosipulipatongit

Järkkäsin pienen yllärin töistä palaajille, kun pidin viikolla pari vapaapäivää ja oli kerrankin riittävästi aikaa soheltaa keittiössä. Olin aikaisemmin miettinyt, että miksiköhän ei ole koskaan tullut tehtyä valkosipulipatonkeja, kun se on niin helppoakin? Sitten sattumoisin vielä törmäsin samaan ideaan yhdessä leivontablogissa - joten oli pakko päästä itsekin kokeilemaan! 

Valkosipulipatongit
(kaksi keskikokoista)

1/4 pkt hiivaa
3 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl täysjyvä-ruisjauhoja
5 dl jauhoja
2 isoa valkosipulinkynttä raastettuna
Pinnalle
1 rkl öljyä
siemeniä

Murenna hiiva lämpimään veteen. Lisää hunaja ja suola.

Sekoita jauhot joukkoon desi kerrallaan. Lisää valkosipulimurska ja vaivaa nopeasti yhtenäiseksi taikinaksi.

Anna kohota vähintään yhden tunnin ajan.

Muotoile taikinasta kaksi patonkia jauhojen ja siementen avulla. Anna kohota vielä 10 minuuttia.

Paista 175 asteessa noin 25-30 min (kunnes pohjaan koputettaessa leipä tuntuu ontolta).

2 kommenttia:

  1. Äh, niin paljon taas kaikkea syötävän hyvää <3 Kannattaakin katsella, kun on nälkäinen :D

    VastaaPoista