sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Vegaaniset chili-suklaamuffinit

Olen leiponut vegaanisia leivonnaisia vasta yhden kerran aikaisemmin: tein kikhernepizzaa, joka onnistui yllättävän vaivattomasti. Muutenkin olen kiinnostunut vegaanisesta ruokavaliosta, varsinkin kun olen viime aikoina siihen vähän paremmin perehtynyt. Jotenkin kummallinen myytti liittyy tämän ruokavalion vaikeuteen - vaikka todellisuudessa melkein kaikille eläinperäisille tuotteille löytyy vegaaninen vaihtoehto!
Myös leivonta ilman eläinperäisiä tuotteita on yllättävän helppoa, eikä esimerkiksi muffineiden koostumuksesta huomaa eroa ''normaaleihin'' verrattuna. Tässä olisi sitten sellainen suklaamuffiniohje, joka kelpaa taatusti myös sekasyöjille! ♥
 

Vegaaniset cili-suklaamuffinit
(n. 6 kpl)

Pohja
50 g tummaa suklaata (esim. Pandan)
½ dl (n. 40 g) vegaanista margariinia (esim. Alpro Soya)
2 dl jauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
1 dl (fariini)sokeria
1 tl vaniljasokeria
 2 dl soijajukurttia (esim. Alpro Soya)
½ chili murskattuna / 1/4 tl chilijauhetta
Kuorrutus
50 g vegaanista margariinia
1 dl tomusokeria
1 dl tummaa suklaata (esim Pandan)

Sulata suklaa ja margariini pinnoitetussa kattilassa.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita suklaa-margariiniseokseen soijajukurtti, sokerit ja chilimurska (älä laita liikaa!).

Sekoita taikinat. 

Jaa seos vuokiin. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa 20-25 min. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus: Vaahdota margariini ja tomusokeri. Sulata suklaa ja lisää hieman jäähtyneenä vaahdon sekaan. Pursota tai levitä muffinien päälle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti