sunnuntai 17. elokuuta 2014

Cashew-karpaloraakasuklaa

No, nyt se on viimein tehty! Kuukausia ja suunnilleen vuosiakin olen suunnitellut raakasuklaan valmistusta, mutten ole koskaan saanut aikaiseksi.. Luulin, ettei lopputulos olisi kovin onnistunut, ja että suklaan valmistus olisi liian vaikeaa. Erehdyin pahasti molemmissa tapauksissa: raakasuklaa valmistui kuin itsestään ja lopputulos sulatti sydämiä. Tätä on ehdottomasti kokeiltava uudestaan, esimerkiksi kookoksella maustettuna. Nam! ♥
Raakasuklaan valmistamiseen käytettävän kaakaovoin saa kätevästi rouhittuna, 150 gramman pussissa, esimerkiksi CocoVin valikoimista. Sekä kaakaovoita, että raakakaakaojauhetta löytyy suuremmista ruokakaupoista ja ekoliikkeistä. Näille tulee yhteishinnaksi suunnilleen 20 euroa, mutta siitäkin huolimatta suosittelen kokeilemaan - lopputulos on ehdottomasti kaiken rahan arvoinen! :-)
 Cashew-karpaloraakasuklaa
(1-2 suklaalevyä)

150 g kaakaovoita (esim. CocoVi)
5 rkl agavesiirappia
 1 dl raakakaakaojauhetta
ripaus sormisuolaa
½-1 dl cashewpähkinöitä
½ dl kuivattuja karpaloita

Sulata rouhittu/raastettu suklaa metallikulhossa vesihauteessa. Kiehauta kattilassa vettä, ota pois liedeltä ja aseta teräskulho kattilan päälle. Anna sulaa tasaiseksi, välillä sekoitellen. Tarkista digitaalisella lämpömittarilla, ettei lämpötila nouse yli 40 asteen.

Sekoita joukkoon siirappi. Siivilöi sekaan kaakaojauhe ja lisää lopuksi suola, cashewit ja kuivatut karpalot. Voit halutessasi rouhia pähkinöitä hieman pienemmiksi palasiksi. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada suklaa muotteihin. Voit käyttää silikonisia muotteja tai esimerkiksi leivinpaperoitua, pientä leipävuokaa. Anna jähmettyä jääkaapissa tai pakkasessa vähintään 30 min ajan.

Säilytä suklaa jääkaapissa tai pakastimessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti