sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Chili-paprikasämpylät

Näin lomaillessa on joskus mukava yllättää töistäpalaajat uunituoreilla sämpylöillä ja smoothielasillisilla. Niin ilahtuneesti tämä yllätys otettiinkin vastaan, että varmasti järjestän samanlaisen myöhemminkin. :-) Sämpylöiden idea on simppeli: chili-paprikahillo tuo taikinaan sopivasti tulisuutta, mehevyyttä ja makeutta. Käytin sämpylöihin ohrajauhoja, mutta varmasti lopputulos olisi yhtä hyvä myös esim. täysjyvävehnä- tai grahamjauhoilla. ♥
 Chili-paprikasämpylät
(8-10 kpl)

1/4 pkt hiivaa
3 dl vettä
1 prk (150 g) chili-paprikahilloa (Jam it!)
 ½ tl suolaa
½ dl sulatettua margariinia
 3 dl ohrajauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää chili-paprikahillo, suola ja margariini. Sekoita hyvin.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, joten jauhoja riittää pienempikin määrä. Kohota liinan alla vähintään 1 tunti.

Kaulitse taikinasta neliskulmainen levy jauhotetulla alustalla. Jaa tasakokoisiksi neliöiksi veitsen avulla. Kohota vielä 10-15 min. Voitele kevyesti vedellä ennen paistamista.

Paista uunin keskitasolla 250 asteessa 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti