Agar agar on levästä valmistettua hiutaletta/jauhetta, jonka avulla kakku hyytyy ilman eläinperäistä liivatetta. Tämän reseptin ainekset ovat munattomia ja maidottomia, joten kakku sopii myös vegaaneille. Valmistin kakun pieneen neliskulmaiseen vuokaan, mutta voit halutessasi valmistaa täytteen 1½ kertaisena pyöreään vuokaan.
Vegaaninen pekaanihyydykekakku
(n. 6-8 palaa)
Pohja
30 g margariinia (esim. Keiju)
70 g (1 pss) pekaanipähkinöitä
2 rkl tummaa ruokokidesokeria
Täyte
50 g pekaanipähkinöitä
2 dl soijakermaa
2 dl soijajukurttia
1 dl tummaa ruokokidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
1½ rkl Agar agar hiutaleita
1½ dl vettä
Koristelu
20 g pekaanipähkinöitä
Sulata margariini.
Kaada hieman jäähtynyt margariinisula kulhoon pähkinöiden ja sokerin kanssa.
Jauha tasaiseksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella.
Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.
Vaahdota soijakerma kuohkeaksi. Lisää soijajukurtti ja sokerit.
Sekoita kattilassa Agar agar ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä 5-8 min.
Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan ja kääntele tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta varovaisesti. Siisti reunat ja koristele pekaanipähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti