sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vegaaninen banaani-suklaakakku

Moikka! Olettekin ehkä huomanneet, että olen viime aikoina innostunut vegaanisesta leivonnasta. Ajankohta on sinällään hyvä, sillä nyt on meneillään vegaanihaaste, jossa jätetään eläinperäiset tuotteet kuukauden ajaksi. Ehkä joku haasteeseen osallistunut innostuu kokeilemaan tätä ohjetta! :-)
Ajatus kananmunan jättämisestä kakkutaikinasta tuntui alunperin riskialttiilta, sillä ajattelin sen olevan hyvinkin olennainen osa kakun rakenteessa ja kohoamisessa. Todellisuudessahan kananmunaa käytetään vain sitomaan taikinaa, ja sen voi näppärästi korvata vaikkapa hedelmäsoseella, banaanimurskalla tai chiahyytelöllä. Tällä kertaa kakun sitojaksi ja päämauksi päätyikin banaani, joka luo täydellisen makuyhdistelmän tumman suklaan kanssa. Suosittelen kokeilemaan, vaikkei erityisemmin eläinkunnan tuotteita välttelisikään! ♥
 Vegaaninen banaani-suklaakakku
(10-12 palaa)

Taikina
100 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Panda)
 2 isoa banaania
200 g margariinia (esim. Keiju)
2 dl tummaa ruokokidesokeria (luomu)
2 dl soijajukurttia
3 tl vaniljasokeria
1½ tl ruokasoodaa
3½ dl jauhoja
Koristelu
30 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Panda)

Rouhi suklaa. Muussaa banaanit haarukalla.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon soijajukurtti, vaniljasokeri, ruokasooda ja jauhot. Lisää lopuksi banaanimurska ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. 
Paista 175 asteessa 60 min, tai kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä sekoittellen ja lusikoi kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun teet näitä vegaaneille sopivia kakkuja yms. :)

    VastaaPoista