torstai 13. elokuuta 2015

Kaura-pellavasämpylät

Heippa! Rakastan aamuja, jolloin ei ole kiire minnekään, ja voi leipoa sämpylä- tai pullataikinan kohoamaan kaikessa rauhassa. Näiden kaura-pellavasämpylöiden kohottamiseen meneekin vähän aikaa, mutta siinä sivussa voi puuhailla jotain muuta. Tällä kertaa päätin leipoa pieniä sämpylöitä kaurahiutaleista ja pellavansiemenrouheesta. Lopputulos oli kuohkea ja erittäin kuitupitoinen sämpylä, joka sattumoisin on vielä munaton ja maidoton. :-)
 Kaura-pellavasämpylät
(8 kpl)

½ pkt hiivaa
3 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä (tai muuta öljyä)
3 dl kaurahiutaleita
n. 3 dl vehnäjauhoja
½ dl rouhittuja pellavansiemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin kaurahiutaleet, sitten tarvittava määrä jauhoja desi kerrallaan. Lisää lopuksi pellavansiemenet ja kääntele tasaiseksi. Kohota kulhossa liinan alla vähintään tunti.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 8 samankokoiseen palaan. Pyörittele palat palloiksi ja nosta leivinpaperoidun pellin päälle. Kohota liinan alla 10-15 min.

Tee veitsellä viillot sämpylöiden päälle halutessasi. Paista 250 asteessa 10-15 min, tai kunnes sämpylät ovat saaneet hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti