Kaura-pellavasämpylät
(8 kpl)
½ pkt hiivaa
3 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä (tai muuta öljyä)
3 dl kaurahiutaleita
n. 3 dl vehnäjauhoja
½ dl rouhittuja pellavansiemeniä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin kaurahiutaleet, sitten tarvittava määrä jauhoja desi kerrallaan. Lisää lopuksi pellavansiemenet ja kääntele tasaiseksi. Kohota kulhossa liinan alla vähintään tunti.
Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 8 samankokoiseen palaan. Pyörittele palat palloiksi ja nosta leivinpaperoidun pellin päälle. Kohota liinan alla 10-15 min.
Tee veitsellä viillot sämpylöiden päälle halutessasi. Paista 250 asteessa 10-15 min, tai kunnes sämpylät ovat saaneet hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti