Näiden mainospuheiden jälkeen voisin mainita, että resepti on alkujaan Karita Tykän Raakaa ja makeaa -kirjasta. Tein kakun kuitenkin pienempään vuokaan ja jätin ihan karusti pois ne aineet, joita kaapeista ei löytynyt. Ihan hyvin onnistuu ilman soijalesitiinejä ja muita erikoisuuksiakin. Kakun kylkeen kun surauttaa vielä kookosvaahtoa jääkaappikylmästä kookosmaidosta, niin avot!
Resepti on viljaton, vegaaninen, sokeriton ja raaka.
Kookos-banaaniraakakakku
(8-10 palaa)
Täyte
2 kypsää banaania
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä (30 - 60 min)
4 rkl agavesiirappia (tai hunajaa, jos vegaanisuus ei ole tärkeää)
3/4 dl sitruunamehua
5 rkl sulatettua kookosöljyä
½ tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
Pohja
1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kookosrouhetta
½ dl (7-8) kivettömiä taateleita
2 rkl sulatettua kookosöljyä
ripaus suolaa
Koristelu
kookosrouhetta
cashewpähkinöitä
Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla.
Valmista ensin täyte: mittaa ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Pieni rouheisuus ei haittaa, sillä se antaa kivaa suutuntumaa. Lusikoi pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta kevyesti painelemalla.
Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kahden tunnin ajan.
Kumoa kakku varovasti tarjoilualustalle. Koristele kookosrouheella ja cashewpähkinöillä.
Valmista halutessasi kakun kaveriksi kookosvaahtoa. Laita kookosmaito jääkaappiin ja lusikoi jähmettynyt osa kulhoon. Vaahdota kuohkeaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti