sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Mustapapubrowniet

Olette varmasti kuulleet tästä hitiksi nousseesta leivoksesta? Suklaiset ja ihanan täyteläiset browniet - mutta hetkinen, ilman sokeria ja jauhoja? Pavuista, ihan tosi? Eihän se voi olla hyvää, vaan kylläpäs vaan onkin. Voin vakuuttaa, ettei kukaan edes huomaa eroa! Alkuperäisen reseptin löysin Chocochili-blogista , mutta muuttelin sisältöä taas hieman sen mukaan, mitä kaapeista sattui löytymään.
Nämä mustapapubrowniet ovat maidottomia, munattomia, sokerittomia ja jauhottomia. Siis melkeinpä terveellisiä - mutta sitä ei mausta huomaa! :-)
  Mustapapubrowniet
(9 palaa)

Taikina
2 tlk mustapapuja
15 tuoretta kivetöntä taatelia
1 dl mantelimaitoa
1,5 tl vanilja-aromia
1 dl kaakaojauhetta
0,75 dl hasselpähkinäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Koristelu
60 g tummaa suklaata rouhittuna 
Huuhtele pavut hyvin ja valuta ne. Soseuta pavut, taatelit, mantelimaito ja vanilja-aromi tehosekoittimessa. Jauha seos mahdollisimman tasaiseksi niin, ettei taikinaan jää kokonaisia papuja.
Siirrä seos kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, hasselpähkinäjauho ja leivinjauhe.
Levitä taikina pieneen suorakulmaiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
Anna tekeytyä jääkaapissa ennen leikkaamista ja tarjoilua. Koristele rouhitulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti