sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Vegaaninen appelsiinikakku

Moikka! Viime aikoina olen innostunut entistä enemmän vegaanileivonnasta. Munien ja maitotuotteiden korvaaminen leivonnassa on niin helppoa, että haluan kokeilla yhä uusia tapoja toteuttaa vegaanisia leivonnaisia.
Viimeksi innostuin No Egg -munankorvikejauheesta, jonka löysin ruokakaupasta sattumalta. Jauhetta saa siis ekokauppojen lisäksi myös esimerkiksi Prismoista. Paketilla on hintaa alle kolme euroa, joten hintakaan ei tässä asiassa tule vastaan. Suosittelen kokeilemaan, sillä jauhe toimii täydellisenä munankorvikkeena ilman, että leivonnaisen kuohkeus tai maku kärsii. :-)
Päädyin leipomaan tätä kakkua äitini pyynnöstä, sillä hän oli huomannut reseptin lehteä lueskellessaan. Valion alkuperäinen resepti vaikutti todella herkulliselta, mutta tottakai halusin lähteä tekemään sille vegaanista versiota. Kakku ei ehkä näytä kummoiselta - maku on kuitenkin sitäkin parempi! Raikas, keveä ja ihanan keväinen kakku tuoksuu niin taivaalliselta, että suosittelen leipomaan tätä jo ihan senkin takia! ♥


 Vegaaninen appelsiinikakku
(10-12 palaa)

Pohja
200 g margariinia (esim Keiju)
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 rkl No Egg -kananmunankorviketta + ½ dl vettä
2 prk (yht 250 g) YOSA:n Sitrus kaurajukurttia
Pinnalle
1 appelsiini
Koristelu
tomusokeria

Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita No Egg -jauhe ja vesi. Vatkaa margariini-sokerivaahdon sekaan.

Sekoita kuivat aineet. Lisää ne taikinaan yhdessä kaurajukurtin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Leikaa hyvin pesty appelsiini ja asettele viipaleet vieriviereen kakun päälle.
Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla, 1 tunti 20 min tai kunnes kakun sisälle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla, ettei se tummu liikaa.

Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti