sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kaurasämpylät

Heippa! Nyt ollaan ihan perusasioiden äärellä. Sämpylöiden leipominen on siitä palkitsevaa hommaa, että niiden tekemisessä on melkein mahdotonta epäonnistua. Nämä kaurasämpylät valmistuvat pienellä vaivalla, eikä kohottamiseenkaan mene kovin kummoisia aikoja.
 Kaurasämpylät
(8-10 kpl)
1/3 pkt hiivaa
2,5 dl kauramaitoa
½ tl suolaa
½ dl öljyä
2½ dl kaurajauhoja
4 dl vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää öljy ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Anna kohota liinan alla vähintään tunti.
Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreitä palloja. Kohota 10-15 min.
Paista 200 asteessa n. 15 min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti