sunnuntai 21. elokuuta 2016

Pestotäytteinen boston

Heippa! Tein ensimmäistä kertaa elämässäni pestoa itse, vaikka olenkin tiennyt sen olevan helppoa ja voittavan kauppojen versiot mennen tullen. Innostus lähti tällä kertaa siitä, että halusin tehdä pestotäytteisen bostonkakun, mutten löytänyt kaupasta vegaanista versiota. Vaihdoin pinjansiemenet edullisempiin auringonkukan siemeniin ja parmesaanin jätin suosiolla pois. Tilalle voi halutessaan raastaa vegaanista parmesaania tai pizzajuustoa.
Bostonkakun tapaan leivottu leipä on näyttävä tarjottava, josta palan voi helposti irrottaa syötäväksi. Pestotäyte ja rapeat auringonkukan siemenet tekevät leivästä astetta parempaa tarjottavaa.
Pestotäytteinen boston
(10 sämpylää)

Taikina
1/4 pkt hiivaa
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa tai vettä
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
n. 7½ dl jauhoja
Pesto
1 ruukku basilikaa
½ dl auringonkukan siemeniä
½-1 dl oliiviöljyä
1 tl valkosipulijauhetta (/yksi kynsi)
suolaa, mustapippuria
(50 g vegaanista juustoraastetta)
Koristelu
auringonkukan siemeniä

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää öljy, suola ja jauhot desi kerrallaan. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla vähintään tunnin ajan.

Soseuta tehosekoittimessa basilika ja auringonkukan siemenet. Lisää tarvittaessa öljyä. Surauta lopuksi joukkoon mausteet ja halutessasi juustoa.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakulmaiseksi levyksi. Levitä päälle pesto ja kieritä napakaksi rullaksi. Jaa rulla kymmeneen osaan ja asettele palat leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kohota 10-15 min.

Ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä ja paista 225 asteessa n. 30 min.

2 kommenttia:

  1. hei.
    Kivan kuuloinen ohje, monesti aikonut itsekin testata suolaista bostonia, mutten vielä ole saanut aikaiseksi.
    Tuosta pestosta kysyisin, et soseutitko vain siemenet,basilikan ja mausteet, ilman et laitoit tuota öljyä (0,5-1dl) sekaan? kun olet maininnut et tarvittaessa. vai tarkoitatko et soseuttaa myös öljyn joukkoon ja sit tarvittaessa lisää vielä öljyä. (ehkä hieman hiusten halkomista, mut tarkennusta:) Toki jokainenhan voi tehdä kuten tykkää.
    (Tuli vain mieleen et toivottavasti öljyn jättäminen ei ollut sh:n tekemä valinta.. mikäli siis näin teit. Pestossa kun yleensä se öljy on kuitenkin yksi pääraaka-aina.)
    Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan:)
    Vähän sekavasti kun varmaan selitin asian.
    Tsemppiä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :-) Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
      Alkuperäisessä ohjeessa mainittiin siis juurikin, että öljyä lisätään tarvittaessa. Itse laitoin kyllä tuon 1 dl ainakin, koska sen avulla massa soseutui paremmin.
      Eli ei ollut sh:n takia, kyllä hyviä rasvoja pitää ja kuuluu syödä! :-)

      Poista