Pidän klassikoiden leipomisesta, mutta useimmiten käytän niihin pientä twistiä. Tälläkin kertaa täyte sai uusia makuja vaniljasta ja mantelista. Resepti on vegaaninen, maidoton ja munaton.
Omenapiirakka
(8-10 palaa)
Pohja
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
ripaus suolaa
75 g maidotonta margariinia
½ dl kylmää vettä
Täyte
1 prk (500 g) Alpron mantelijugurttia
½ dl perunajauhoja
1 dl Oatlyn vaniljakastiketta
1 tl vaniljasokeria
½ dl fariinisokeria
Pinnalle
3-5 (koosta riippuen) kotimaista omenaa
1 tl kanelia
1 tl sokeria
Tarjoiluun
Oatlyn vaniljakastiketta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu margariini.
Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä hetki
jääkaapissa.
Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat.
Sekoita kulhossa täytteen aineet. Sekoita, kunnes täyte on tasaista. Kaada vuokaan pohjan päälle.
Viipaloi omenat ja asettele palat täytteen päälle. Ripottele pinnalle kaneli ja sokeri.
Paista 200 asteessa n. 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti