Kikhernelettuja olen halunnut kokeilla siitä asti, kun ostin Chocochilin Vegaanin keittiössä -kirjan. Jotenkin se on vaan jäänyt ja odottanut oikeaa hetkeä. Reseptiä on muokkailtu hieman oman maun mukaiseksi, mutta periaate on sama. Kikherne- eli kramjauhoja saa nykyään suuremmista ruokakaupoista, joten sitä on helposti saatavilla. Jauhojen juju on niiden ominaisuus toimia lähes kananmunan tavoin. Suosittelen kokeilemaan!
Kikherneletut
(4 suurta / 6 pientä)
5 dl kauramaitoa tai vettä
5 dl kikhernejauhoja
½ tl suolaa
1 rkl öljyä
Sekoita taikinan aineet kulhossa ja anna turvota 10 min.
Paista lettuja pinnoitetulla pannulla öljyssä. Käännä, kun pinta on saanut hieman väriä.
Tarjoile esim. kaurafraichen ja vihannesten kanssa.
Mansikka-banaanismoothie
(2-4 annosta)
250 g kotimaisia mansikoita (pakaste)
1 kypsä banaani
2 dl kauramaitoa
1 dl soijajukurttia
Soseuta tehosekoittimessa sulaneet mansikat, banaanit ja nesteet. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Annostele laseihin ja nauti.
Onnea kaikille äideille! ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti