lauantai 20. toukokuuta 2017

Vegaaniset tiikeriruudut

Heippa! Tein näitä tiikeriruutuja äidille syntymäpäivätarjoiluksi. Alunperin ei ollut tarkoitus kuvata tai julkaista reseptiä, mutta se onnistui niin hyvin, että olihan se pakko jakaa teidän kanssa. :-)
Tiikeriruudut ovat hieman uudistettu versio perinteisestä tiikerikakusta. Kananmunien tilalla käytin omenasosetta, joka jättää leivonnaisen ihanan kosteaksi ja täyteläiseksi. Omena ei näissä tiikeriruuduissa kuitenkaan maistu. Kaiken kruunaa ohut kerros tummaa suklaata.
Vegaaniset tiikeriruudut
(12 palaa)
 
200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 dl omenasosetta (Bonne)
1½ tl leivinjauhetta
4 dl venhäjauhoja
Vaalea taikina
2 tl vaniljasokeria
Tumma taikina
1 dl tummaa kaakaojauhetta
 ripaus suolaa
Kuorrutus
100 g tummaa maidotonta suklaata
1 rkl kookosöljyä

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää omenasose ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kahteen kulhoon. Sekoita vaaleaan taikinaan vaniljasokeri. Sekoita tummaan taikinaan kaakao ja ripaus suolaa.

Vuoraa neliskulmainen vuoka leivinpaperilla. Vuoan koko voi vaihdella sen mukaan, miten korkeita leivoksia haluat. Lusikoi vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa. Kääntele haarukalla tai tikulla kuvioita taikinaan. Paista 175 asteessa n 45 min. Tarkista taikinan kypsyys tikulla.

Sulata pinnoitetussa kattilassa paloiteltu suklaa ja kookosöljy. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Paloittele piirakka neliskulmaisiksi ruuduiksi. 

Vinkki: kokeile kuorruttamiseen esim. Lidl:n tummaa vadelmasuklaata tai tummaa minttusuklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti