Pellavasämpylät
(8-10 kpl)
½ l vettä
½ pkt hiivaa
½ tl suolaa
1 dl pellavansiemenrouhetta
6-7 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, pellavansiemenrouhe ja vehnäjauhot desi kerrallaan. Taikina saa jäädä melko löysäksi, joten älä lisää liikaa jauhoja. Alusta taikinaa käsin ja anna kohota peitettynä 20-60 min (riippuen siitä, miten nopeasti haluat uunituoretta sämpylää).
Muotoile jauhotetuin käsin tasakokoisia sämpylöitä. Älä tasoittele taikinaa liikaa, sillä se tasoittuu uunissa. Kohota pellillä peitettynä 10 min.
Paista 200 asteessa noin 10 min tai kunnes leipien pinta on kullanruskea.
Tarjoile sämpylät lämpiminä esimerkiksi vegaanisen savujuuston ja tuoreiden vihannesten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti