tiistai 11. heinäkuuta 2017

Vegaaninen valkosuklaa-mansikkakakku

Heippa! Mansikat kuuluvat kesään ja mansikkatäytekakkua on leivottava ainakin kerran kesän aikana. Tähän kakkuun tulee reilusti kotimaisia mansikoita, maidotonta valkosuklaata ja kermavaahtoa.
Kakun pohja on muodostunut suosikiksi, sillä se pysyy hyvin koossa, on helppo leipoa ja maistuu taivaalliselta. Pohjan resepti löytyy täältä. Kotimaisten mansikoiden hinta hipoo vielä pilviä, mutta jos jaksatte odottaa vielä hetkisen, voi kesän herkkua ostaa edullisemmin. :-) Täytteeseen lisäsin Dammenbergin maidotonta valkosuklaata, jota löytyy suurimmista ruokakaupoista.
Vegaaninen valkosuklaa-mansikkakakku
(10-12 palaa)
 
Pohja
3 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2 dl omenasosetta (Bonne)
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
3 dl vissyä
Täyte
1½ levyä (105 g) maidotonta valkosuklaata, Dammenberg
 ½-1 litra kotimaisia mansikoita
1 prk (2,5 dl) soijavispiä, Alpro
1 tl vaniljasokeria
Kostutus
1 dl soijamaitoa
Kiille
1 dl hyytelösokeri Multia
1–1,5 dl vettä
½ litraa kotimaisia mansikoita
Koristelu
1½ levyä (105 g) maidotonta valkosuklaata, Dammenberg
1 prk (2,5 dl) soijavispiä, Alpro
 
Sekoita sokeri, suola, öljy, vaniljasokeri ja omenasose kulhossa. Anna tekeytyä n. 5 min, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää taikinaan parissa erässä vuorotellen vissyn kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 175 asteessa n. 30 min tai kunnes taikina ei tartu kakun läpi työnnettyyn tikkuun. Anna jäätyä kunnolla.

 Leikkaa kakkupohjasta kolme neliötä veitsen avulla. Kolmas kakkuosa täytyy koota kahdesta osasta, joten laita nämä kakun keskimmäiseksi kerrokseksi.

Viipaloi mansikat. Sulata paloiteltu valkosuklaa miedolla lämmöllä. Vaahdota soijavispi kuohkeaksi. Sekoita vispikerman joukkoon valkosuklaasula ja vaniljasokeri. Kostuta alin kakkupohja kevyesti, levitä päälle puolet kermavaahdosta ja mansikoista. Nosta kanneksi kahdesta osasta leikattu kakkupohja ja toista sama. Nosta kolmas levy kanneksi ja laita tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Sekoita kattilassa hyytelösokeri Multi ja vesi. Kiehauta ja sekoittele muutaman minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä. Viipaloi mansikat ja asettele kakun päälle. Lusikoi pinnalle kiille ja anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Sulata paloiteltu valkosuklaa miedolla lämmöllä. Vaahdota soijavispi napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaa ja lusikoi pursotinpussiin. Koristele kakun reunat ja pinta haluamasi tyllan avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti