maanantai 30. huhtikuuta 2018

Vaniljaiset vappumunkit

Heippa! Vielä toinen resepti tälle päivälle, sillä vappu ei vaan tule ilman munkkeja. Näiden munkkien juju on fariinisokerissa ja vaniljajauheessa, jotka antavat taikinalle mausteisen sävähdyksen. Nämä ehtivät vielä mukaan vappupiknikille, mikäli munkkitalkoot ajoittaa aikaiseen aamuun tai vielä tälle illalle. ;-) Hauskaa ja toivon mukaan aurinkoista vappua! <3
 Vaniljaiset vappumunkit
(n. 30 kpl)
 
Taikina
5 dl soijamaitoa
2 dl fariinisokeria
1 pkt hiivaa
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljajauhetta 
½ tl suolaa
n. 13 dl jauhoja
200 g maidotonta margariinia sulatettuna
Paisto
1 l rypsiöljyä 
Pinnalle
sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, sillä silloin munkit ovat mehevämpiä. Lisää lopuksi margariini. Alusta kimmoisaksi. Kohota liinan alla n. 40 min. 
 
Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja osat 10-15 samankokoiseen palaan. Määrä riippuu siitä, minkä kokoisia munkkeja haluat. Pyörittele palat palloiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla n. 15 min. 
 
Kuumenna öljy valurautapadassa. Tee munkin keskelle leveä rinkula peukalolla ja etusormella. Aseta kattilaan kolme munkkia kerrallaan. Paista munkkia, kunnes pinta saa kullanruskean sävyn. Käännä munkki ja anna ruskistua hieman. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle. Kieritä hieman jäähtynyt munkki sokerissa. Toista samaa, kunnes kaikki munkit on paistettu ja sokeroitu.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti