Tällä kertaa halusin toteuttaa raparperipiirakan pullataikinapohjalla, jonka päälle tuli raparperin lisäksi reilusti kanelia. ;-)
Kanelinen raparperipiirakka
(pellillinen)
Pohja
5 dl kaura- tai soijamaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
12-13 dl jauhoja
100 g margariinia sulatettuna (esim. Keiju)
Päälle
4-5 vartta raparperia
sokeria, kanelia
Liota hiiva kädenlämpöiseen kasvimaitoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Lisää margariinisula ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reinoilta. Taikina saa jäädä melko löysäksi, silloin lopputulos on mehevämpi! Kohota liinan alla n. 40 min.
Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina leivinpaperoidulle pellille. Kohota liinan alla n. 30 min.
Viipaloi raparperit noin sentin kokoisiksi siivuiksi. Ripottele pohjan päälle raparperit ja reilusti kanelia sekä sokeria. Paista 225 asteessa n. 20-30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti