sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Kanelinen raparperipiirakka

Heippa! On taas se aika, kun pihan raparperisato on parhaimmillaan. Meidän pihan raparperi on niin tuottoisa yksilö, että siitä täytyy taikoa vähintään kaksi piirakkaa ja monta litraa kiisseliä!
Tällä kertaa halusin toteuttaa raparperipiirakan pullataikinapohjalla, jonka päälle tuli raparperin lisäksi reilusti kanelia. ;-)
Kanelinen raparperipiirakka
(pellillinen)

Pohja
5 dl kaura- tai soijamaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
12-13 dl jauhoja
100 g margariinia sulatettuna (esim. Keiju)
Päälle
4-5 vartta raparperia
sokeria, kanelia

Liota hiiva kädenlämpöiseen kasvimaitoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Lisää margariinisula ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reinoilta. Taikina saa jäädä melko löysäksi, silloin lopputulos on mehevämpi! Kohota liinan alla n. 40 min.

Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikina leivinpaperoidulle pellille. Kohota liinan alla n. 30 min. 

Viipaloi raparperit noin sentin kokoisiksi siivuiksi. Ripottele pohjan päälle raparperit ja reilusti kanelia sekä sokeria. Paista 225 asteessa n. 20-30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti