Rouheat siemensämpylät
(6 kpl)
1/4 pkt hiivaa
1,5 dl vettä
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä
n. 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 tl psylliumia
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan kaurahiutaleet desi kerrallaan ja lisää lopuksi psyllium-jauhe. Kohota kulhossa liinan alla vähintään tunti.
Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 6 samankokoiseen palaan. Pyörittele palat palloiksi ja nosta leivinpaperoidun pellin päälle. Kohota liinan alla 10-15 min.
Paista 250 asteessa 10-15 min, tai kunnes sämpylät ovat saaneet hieman väriä.
Tuleeko tähän siis kaurajauhoja vai kaurahiutaleita...? Molemmat mainitaan tuossa ohjeessa, mutta kumpaa 'kuuluu' laittaa? =)
VastaaPoista