sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Gluteenittomat kaurasämpylät

Gluteeniton leivonta on sellainen mörkö, johon en ole uskaltanut käydä käsiksi muutamia raakaleivonnaisia lukuunottamatta. Olen kuullut niin paljon kauhutarinoita sämpylöiden lässähtämisestä kivikoviksi kantukoiksi, että olen vaan lykännyt ajatusta aina seuraavaan kertaan. Tällä kertaa kuitenkin uskaltauduin kokeilemaan, miten gluteenittomien sämpylöiden teko onnistuu. Olin varautunut, että lopputulos on täysi katastrofi - mutta mitä vielä! Näistä kaurasämpylöistä tuli oikein meheviä ja sellaisia, ettei niiden heti edes uskoisi olevan gluteenittomia. ;-)
Rouheat siemensämpylät
(6 kpl)

1/4 pkt hiivaa
1,5 dl vettä
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä
n. 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 tl psylliumia

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan kaurahiutaleet desi kerrallaan ja lisää lopuksi psyllium-jauhe. Kohota kulhossa liinan alla vähintään tunti.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 6 samankokoiseen palaan. Pyörittele palat palloiksi ja nosta leivinpaperoidun pellin päälle. Kohota liinan alla 10-15 min.

Paista 250 asteessa 10-15 min, tai kunnes sämpylät ovat saaneet hieman väriä.

1 kommentti:

  1. Tuleeko tähän siis kaurajauhoja vai kaurahiutaleita...? Molemmat mainitaan tuossa ohjeessa, mutta kumpaa 'kuuluu' laittaa? =)

    VastaaPoista