Tein kanelikierteet muffinivuokaan, jotta niiden muoto pysyisi paremmin kasassa. Täytteessä on reilusti kanelia, sokeria ja margariinia. Resepti on vegaaninen, munaton ja maidoton.
Kanelikierteet
(12 kpl)
Taikina
2,5 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 dl sokeria
½ pkt hiivaa
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
6-7 dl jauhoja
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
Täyte
maidotonta margariinia pehmennettynä/sulatettuna
kanelia
sokeria
Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Taikina saa jäädä hieman
löysäksi, sillä silloin pullat ovat mehevämpiä. Lisää lopuksi
margariini. Alusta kimmoisaksi. Kohota liinan alla n. 40 min.
Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Kauli taikina
suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä täytteeksi reilusti kanelia, sokeria ja margariinisulaa. Rullaa levy napakaksi rullaksi.
Leikkaa rulla tasaisiksi paloiksi (10-12 palaa). Asettele palat
siistimpi leikkauspinta ylöspäin muffinivuoan syvennyksiin. Kohota
liinan alla n. 30 min. Paista 225 asteessa 10-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti