sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kanelikierteet

Tällä viikolla vietettiin kansainvälistä korvapuustipäivää, joten oli taas hyvä syy leipoa pullaa. Meillä korvapuusti on se herkku, joka katoaa parempiin suihin alta aikayksikön. Leivonkin siis usein pullaa korvapuusteina, pitkona tai piirakan pohjana. Tällä kertaa mielessä pyöri cinnamon bun -tyylinen, amerikkalaisempi versio korvapuusteista. Näitä kehuttiin moneen otteeseen pehmeiksi ja jopa taivaallisiksi. :-)
Tein kanelikierteet muffinivuokaan, jotta niiden muoto pysyisi paremmin kasassa. Täytteessä on reilusti kanelia, sokeria ja margariinia. Resepti on vegaaninen, munaton ja maidoton.
  Kanelikierteet
(12 kpl)
 
Taikina
2,5 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 dl sokeria
½ pkt hiivaa
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
6-7 dl jauhoja
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
Täyte
maidotonta margariinia pehmennettynä/sulatettuna
kanelia
sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, sillä silloin pullat ovat mehevämpiä. Lisää lopuksi margariini. Alusta kimmoisaksi. Kohota liinan alla n. 40 min. 
 
Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Kauli taikina suorakaiteen malliseksi levyksi.  Levitä täytteeksi reilusti kanelia, sokeria ja margariinisulaa. Rullaa levy napakaksi rullaksi.
Leikkaa rulla tasaisiksi paloiksi (10-12 palaa). Asettele palat siistimpi leikkauspinta ylöspäin muffinivuoan syvennyksiin. Kohota liinan alla n. 30 min. Paista 225 asteessa 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti