sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Riisipiirakat ja tofumunavoi

Heippa! Riisipiirakoilla on ihan suotta työläs maine, sillä puuro keittyy kuin itsestään ja pohjan vaivaa muutamassa minuutissa. Rypytyksessä voi laittaa luovuuden peliin ja tehdä piirakoita, joissa näkyy kädenjälki ja kotitekoisuus. Lopputulos on taatusti kaiken vaivan arvoinen!
Sain idean munattomaan munavoihin Chocochili-blogista, tai ainakin lopullisen sysäyksen musta suolan ostamiseen. Musta suola (Kala Namak) muistuttaa hämmästyttävän paljon kananmunan makua, johtuen suolan rikkipitoisuudesta. Omani tilasin Vegekaupasta, mutta kyseistä tuotetta pitäisi löytyä ainakin ekokaupoista.
Resepti on vegaaninen, maidoton ja munaton.
 Riisipiirakat
(n. 12 kpl)
 
Täyte
2 dl vettä
1 dl tummaa puuroriisiä
7,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
½ tl suolaa
Pohja
1,5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
3 dl (täysjyvä)ruisjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
Voitelu
margariinia, vettä
 
Valmista ensin puurotäyte: Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi  ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt riisiin (n. 10 min). Lisää mantelimaito, margariini ja suola, anna hautua miedolla lämmöllä n. 40-50 min. Anna jäähtyä.
 
Sekoita vesi, suola, öljy ja jauhot. Vaivaa sileäksi ja kiinteäksi.
 
Kauli taikina kevyesti ruisjauholla jauhotetulla pöydällä ½ cm:n levyksi. Ota levystä ympyröitä esim. lasin avulla. Pinoa pyörylät lautaselle ja peitä kelmulla, jotteivat ne kuivu.
Kauli pyörylöistä ohuita pyöreitä tai soikion mallisia pohjia. Laita lautaselle, ripottele väliin ruisjauhoa ja kasaa loput pohjat päällekäin. Peitä kelmulla täyttämisen ajaksi.
 
Lusikoi pohjalle n. 1 rkl puurotäytettä. Rypytä reunat peukaloilla ja etusormilla. Aseta piirakat leivinpaperoidulle pellille. Paista 250-270 asteessa n. 15 min.
 
Voitele piirakat sulatetulla margariinilla, johon on sekoitettu vettä. 
 
Tofumunavoi

½ pkt (150 g) maustamatonta tofua
100 g maidotonta margariinia
1 tl mustaa suolaa

Murusta valutettu tofu haarukalla. Sekoita joukkoon pehmeä margariini ja musta suola. Tarjoile riisipiirakoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti