Sain idean munattomaan munavoihin Chocochili-blogista, tai ainakin lopullisen sysäyksen musta suolan ostamiseen. Musta suola (Kala Namak) muistuttaa hämmästyttävän paljon kananmunan makua, johtuen suolan rikkipitoisuudesta. Omani tilasin Vegekaupasta, mutta kyseistä tuotetta pitäisi löytyä ainakin ekokaupoista.
Resepti on vegaaninen, maidoton ja munaton.
Riisipiirakat
(n. 12 kpl)
Täyte
2 dl vettä
1 dl tummaa puuroriisiä
7,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
½ tl suolaa
Pohja
1,5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
3 dl (täysjyvä)ruisjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
Voitelu
margariinia, vettä
Valmista ensin puurotäyte: Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes vesi on imeytynyt
riisiin (n. 10 min). Lisää mantelimaito, margariini ja suola, anna
hautua miedolla lämmöllä
n. 40-50 min. Anna jäähtyä.
Sekoita vesi, suola, öljy ja jauhot. Vaivaa sileäksi ja kiinteäksi.
Kauli taikina kevyesti ruisjauholla jauhotetulla pöydällä ½ cm:n
levyksi. Ota levystä ympyröitä esim. lasin avulla. Pinoa pyörylät lautaselle ja peitä kelmulla, jotteivat
ne kuivu.
Kauli pyörylöistä ohuita pyöreitä tai soikion mallisia pohjia. Laita
lautaselle, ripottele väliin ruisjauhoa ja kasaa loput pohjat
päällekäin. Peitä kelmulla täyttämisen ajaksi.
Lusikoi pohjalle n. 1 rkl puurotäytettä. Rypytä reunat peukaloilla ja
etusormilla. Aseta piirakat leivinpaperoidulle pellille. Paista 250-270
asteessa n. 15 min.
Voitele piirakat sulatetulla margariinilla, johon on sekoitettu vettä.
Tofumunavoi
½ pkt (150 g) maustamatonta tofua
100 g maidotonta margariinia
1 tl mustaa suolaa
Murusta valutettu tofu haarukalla. Sekoita joukkoon pehmeä margariini ja musta suola. Tarjoile riisipiirakoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti