sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Vadelma-suklaaraakakakku

Heippa! Edellisen raakakakun leivonnasta oli jo vierähtänyt aikaa, joten päätin laittaa taas blenderin surisemaan. Halusin leipoa jotain suklaista, mutta mikä sille sopisikaan pariksi? Suklaan ja mintun yhdistelmä on lähestulkoon täydellinen, mutta se on jo kokeiltu raakakakussa. Niinpä päädyin yhdistämään täyteläisen tumman suklaan pariksi kirpeää vadelmaa.Tässä kakussa yhdistyy rapean pähkinäinen suklaapohja, täyteläinen suklaa- ja kirpsakkavadelmatäyte. Päälle vielä raakasuklaata, niin ei voi mennä pieleen.
Resepti on vegaaninen, maidoton, munaton, viljaton ja sokeriton. Toisin sanoen terveellinen, mutta silti herkullinen. Täydellinen herkku syyspäivän kahville tai vaikka aamupalaksi!
Vadelma-suklaaraakakakku
(n. 8 palaa)

Pohja
100 g cashewpähkinöitä liotettuna (yön yli tai muutaman tunnin ajan)
8 kivetöntä taatelia
2 rkl kookosöljyä sulatettuna
½ dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
Täyte
2 rkl Psylliumjauhetta
1 prk jääkaappikylmää kookosmaitoa
2 rkl kookosöljyä sulatettuna
pari tippaa vanilja-aromia
3 rkl makeutusta (esim. agavesiirappia)
200 g kotimaisia pakastevadelmia
1 dl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
Koristelu
3 rkl kookosöljyä
3 rkl raakakaakaojauhetta

Murusta cashewit ja taatelit pienissä erissä blenderissä. Tällöin massasta tulee hienompaa, mutta rouheisuutta saa jäädä purutuntumaksi. Lisää loput pohjan aineet ja painele 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Anna tekeytyä hetken aikaa jääkaapissa.

Laita psyllium likoamaan kookosmaidon nestemäisen osan kanssa (säästä loput täytteeseen).
Sekoita blenderissä kookosmaidon jähmettynyt osa, kookosöljy, vanilja-aromi,makeutus ja turvonnut psyllium. Lusikoi puolet täytteestä kulhoon. Kaada blenderiin vadelmat ja surauta tasaiseksi.
Sekoita kulhon massaan raakakaakaojauhe ja suola. 

Levitä pohjan päälle suklaatäyte. Levitä päälle varovasti vadelmatäyte. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen vuoan irrottamista. 

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe. Lusikoi kakun pinnalle koristeeksi ja anna jähmettyä hetki ennen tarjoilua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti