Vegaaninen kurpitsapiirakka
(8-10 annosta)
Täyte
1,8 kg kurpitsaa (kotimaista)
400 g (1 prk) Yosan maustamatonta jukurttia
½ dl perunajauhoja
1 tl suolaa
2-3 tippaa vanilja-aromia
½ dl ruokokidesokeria (luomu)
Taikina
2½ dl jauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
1½ tl kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
(½-1 tl jauhetttua neilikkaa)
½ dl sokeria
4 rkl kylmää margariinia paloina (esim. Keijun sininen)
½ dl vettä
Koristelu
kaakaojauhetta
Pähkinärouhe
1 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl ruokokidesokeria
½ tl kanelia
Kuori kurpitsa ja poista malto. Kuutioi kurpitsa. 190 asteisessa uunissa laakeassa uunivuoassa reilu
tunti. Kääntele välillä. Soseuta ja nosta jääkaappiin jäähtyneenä.
Voitele
ja jauhota pyöreä piirakkavuoka. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon
ja lisää sekaan sokeri ja mausteet. Nypi joukkoon margariini ja lisää lopuksivesi . Muotoile palloksi ja kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Siirrä vuokaan
ja anna seistä jääkaapissa peitettynä puoli tuntia.
Lämmitä
uuni 220 asteeseen. Sekoita kurpitsasose isossa kulhossa jukurttiin ja perunajauhoihin. Lisää joukkoon suola, vanilja-aromi ja
ruokokidesokeri. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 30-45 min, kunnes täyte on hyytynyt.
Koristele jäähtynyt piirakka kaakaojauheella. Tein paperista sabluunan ja sirottelin pinnalle kaakaojauhetta.
Koristele jäähtynyt piirakka kaakaojauheella. Tein paperista sabluunan ja sirottelin pinnalle kaakaojauhetta.
Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuumenna pannulla sokerin ja kanelin kanssa. Kääntele ja paahda, kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä. Varo polttamasta. Ripottele piirakan reunoille
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti