sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Vegaaninen kurpitsapiirakka

Heippa! Halloweenin hengessä leivoin perinteisesti kurpitsapiirakkaa. Tämän vuoden resepti eroaa hieman aikaisemmista, sillä se on vegaaninen ja lisäsin pähkinärouhetta tuomaan piirakkaan purutuntumaa. Kurpitsapiirakan täyte on itsessään melko miedon makuinen, mutta mausteinen pohja on tämän reseptin juju. Suosittelen kokeilemaan!
 Vegaaninen kurpitsapiirakka 
(8-10 annosta)

Täyte
1,8 kg kurpitsaa (kotimaista)
400 g (1 prk) Yosan maustamatonta jukurttia
½ dl perunajauhoja
1 tl suolaa
2-3 tippaa vanilja-aromia
½ dl ruokokidesokeria (luomu) 
Taikina
2½ dl jauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
1½ tl kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
(½-1 tl jauhetttua neilikkaa)
½ dl sokeria
4 rkl kylmää margariinia paloina (esim. Keijun sininen)
½ dl vettä
Koristelu
kaakaojauhetta
Pähkinärouhe
1 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl ruokokidesokeria
½ tl kanelia
Kuori kurpitsa ja poista malto. Kuutioi kurpitsa. 190 asteisessa uunissa laakeassa uunivuoassa reilu tunti. Kääntele välillä. Soseuta ja nosta jääkaappiin jäähtyneenä.
Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja lisää sekaan sokeri ja mausteet. Nypi joukkoon margariini ja lisää lopuksivesi . Muotoile palloksi ja kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Siirrä vuokaan ja anna seistä jääkaapissa peitettynä puoli tuntia.
 
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita kurpitsasose isossa kulhossa jukurttiin ja perunajauhoihin. Lisää joukkoon suola, vanilja-aromi ja ruokokidesokeri. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 30-45 min, kunnes täyte on hyytynyt.

Koristele jäähtynyt piirakka kaakaojauheella. Tein paperista sabluunan ja sirottelin pinnalle kaakaojauhetta. 
 
Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuumenna pannulla sokerin ja kanelin kanssa. Kääntele ja paahda, kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä. Varo polttamasta. Ripottele piirakan reunoille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti