sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Pienet hillopullat

Heippa! Kiireettömänä viikonloppuaamuna tuli sellainen fiilis, että oli pakko päästä leipomaan pullaa. Onneksi kaapeista löytyi kätevästi tarvittavia aineita, eikä tarvinnut lähteä kauppaan. Tällä kertaa perinteiset korvapuustit vaihtuivat hillopulliin.
Näiden hillopullien salaisuus on pehmeä ja kostea taikina, jossa maistuu kardemumma ja vanilja. Pehmeän taikinan saa aikaiseksi, jos jättää jauhojen määrän vähemmälle ja pyörittelee pullat hyvin jauhotetulla alustalla. Hillopullat saivat makean-kirpeän sydämen boysenmarjahillosta, joka antoi pullille täydellisen loppusilauksen. Voit käyttää halutessasi esimerkiksi vadelma- tai mansikkahilloa. Resepti on vegaaninen, munaton ja maidoton.
 Pienet hillopullat
(n. 30 kpl)
 
Taikina
5 dl kauramaitoa (esim. Yosa tai Planti)
2 dl sokeria
1 pkt hiivaa
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
n. 13 dl jauhoja
200 g maidotonta margariinia sulatettuna
Pinnalle
hilloa (esim. boysenmarja tai vadelma)
raesokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon. Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola.
Alusta jauhot taikinaan desi kerrallaan. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, sillä silloin pullat ovat mehevämpiä. Lisää lopuksi margariini. Alusta kimmoisaksi. Kohota liinan alla n. 40 min. 
 
Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja osat 10-15 samankokoiseen palaan. Määrä riippuu siitä, minkä kokoisia pullia haluat. Pyörittele palat palloiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla n. 30 min. Painele pullien keskelle syvä kuoppa sormella, lusikoi kuoppaan hilloa ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa 10-15 min.
 
Vinkki! Paistonkestävää marmeladia/hilloa käyttämällä hillo ei leviä uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti