sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Vegaaninen mokkajuustokakku

Heippa! Pahoittelut huonolaatuisista kuvista, jotka eivät tee oikeutta tälle täydellisesti onnistuneelle kakulle. Olen jo pitkään kehitellyt psylliumilla hyydytettyä juustokakkua, mutta aikaisemmat ovat jääneet liian löysiksi. Psyllium sopii vegaanisten juustokakkujen hyydyttämiseen todella hyvin. Psylliumia löytyy suuremmista ruokakaupoista parin euron hintaan.
Tässä kakussa toinen hyydyttävä ainesosa on tumma suklaa. Kakku onkin jokaisen suklaan ystävän unelma: rapea suklaakeksipohja, mokkainen suklaatäyte ja päällä reilusti suklaarouhetta. Kahvi taittaa suklaan makeutta hyvin, eikä lopputulos ole liian makea.
 Vegaaninen mokkajuustokakku
(10-12 palaa)

Pohja
1 pkt (175 g) Oreoita
70 g maidotonta margariinia
Täyte
1½ levyä Pandan tummaa suklaata
1 tlk (400 g) Yosa Vaniljaa
2 rkl psylliumia
1 prk (2,5 dl) Alpron vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl mokka-aromia (tai 1 dl vahvaa kahvia jäähtyneenä)
Koristelu
½ levyä Pandan tummaa suklaata rouhittuna

Murustele Oreot hienoksi rouheeksi. Lisää sulatettu, jäähtynyt margariini. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Paloittele suklaa ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Ota kattila liedeltä. Sekoita Yosan joukkoon psyllium ja anna turvota. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon Yosa, vaniljasokeri, suklaasula ja mokka-aromi tai kahvi. Levitä vuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja koristele rouhitulla suklaalla.

2 kommenttia:

  1. Oi nam pitää kokeilla joskus! hyvä tietää tuosta psylliumista, kiitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tää oli kyllä ihan täydellinen, vaikka itse sanonkin. :-D Psyllium on lyömätön vegaanisissa juustokakuissa ja raakakakuissa.

      Poista