sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Suklaahippukeksit (cookies)

Heippa! Pahoittelut pitkästä tauosta, mutta viime aikoina koulu- ja joulukiireet ovat vieneet aikaa leivonnalta. Olin ajatellut tehdä uudenvuoden aatoksi raakakakkua, mutta päädyinkin viemään keksejä tulijaisina juhliin. Suklaahippukeksit, eli cookiesit, tulevat Amerikasta, jossa kaikki on suurempaa. Niinpä paistoin kookkaita keksejä ja upotin taikinaan runsaasti suklaahippuja. Pakko sanoa, että nämä ovat ehkä parhaita koskaan leipomiani keksejä. ;-)
Alkuperäinen resepti löytyi täältä, kuten kaikki parhaat vegaanireseptit usein löytyvätkin. Noudatin reseptiä aika tarkkaan, mutta tein joitain muutoksia sen perusteella, mitä kaapeista sattui löytymään.
Suklaahippukeksit
(16 pientä tai 10 suurta)

1 3/4 dl sokeria
1½ dl rypsiöljyä
½ dl mantelimaitoa tai soijajukurttia
1 rkl perunajauhoja
3-5 tippaa vanilja-aromia
3½ dl vehnäjauhoja
½ leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl suklaarouhetta tai -hippuja

Vispaa sokeria, öljyä ja mantelimaitoa muutaman minuutin ajan. Yhdistä kuivat aineet (ei suklaata) keskenään ja sekoita taikinan joukkoon muutamassa erässä. Lopussa sekoittaminen kannattaa tehdä käsin. Vaivaa joukkoon suklaahiput.

Muotoile taikinasta palloja ja litistä leivinpaperoidun pellin päälle. Kymmenen suurta keksiä mahtuu yhdelle pellille. sillä keksit eivät juuri leviä. Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti