sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Suklaakakku vanilja-sitruunatäytteellä

Heippa! Tarjouduin leipomaan ystävän syntymäpäiväjuhliin kakkua, jonka mauksi päätyivät hetken pohdinnan jälkeen suklaa, sitruuna ja vanilja. Resepti on vegaaninen, munaton ja maidoton.
Kakkupohjan alkuperäinen resepti löytyy täältä. Kakussa yhdistyy mehevä suklainen pohja, täyteläinen vanilja ja raikas sitruuna. Kirsikkana kakun päällä on runsas suklaakuorrutus.
Sitruuna tasapainottaa kakun makeutta, joten vaikka yhdistelmä epäilyttäisi - kannattaa ehdottomasti kokeilla! ;-)
 Suklaakakku vanilja-sitruunatäytteellä
(8-10 palaa)

Taikina
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl perunajauhoja
1/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl soijajogurttia
2 dl omenasosetta
2 dl kuumaa kahvia
Täyte
1 prk Alpron vispikermaa (tai muuta kasvipohjaista vispikermaa)
1 rkl vaniljasokeria
1 pss (140 g) Muffinitäyte Sitruunaa (Dr. Oetker) 
Kuorrutus
1 dl kookosmaitoa
1 levy (150 g) Pandan tummaa suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon soijajogurtti, omenasose ja lopuksi kahvi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (18-20 cm). Paista 175 asteessa noin 50 min tai kunnes taikinaa ei tartu tikkuun kokeillessa. Anna jäähtyä.

Vaahdota vispikerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Leikkaa kakkupohja poikittain kolmeen yhtä paksuun osaan. Levitä alimmaiselle kakkulevylle hieman alle puolet vaahdosta. Purista pinnalle puolet sitruunatäytteestä niin, että sitä tulee tasaisesti kakun väliin. Nosta toinen levy kanneksi ja levitä päälle suurin osa kermavaahdosta. Pursota päälle loppu sitruunatäytteestä. Nosta viimeinen levy kanneksi. Levitä reunoille loput kermasta. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan.

Sekoita kattilassa paloiteltu suklaa ja kookosmaito. Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Levitä kakun päälle ja reunoille suklaasulaa niin, että osa valuu alas reunoja pitkin. Anna jähmettyä jääkaapissa ja koristele esim. tomusokerin ja sabluunan avulla.

Vinkki! Oma kakkupohjani jäi paiston jälkeen kosteaksi, joten en käyttänyt lisäkostutusta. Voit kuitenkin tarvittaessa käyttää 1-1 ½ dl sitrusmehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti